Ched's FAQ-gids voor knappe kapsels

We zijn verheugd om je onze "Knappe kapsels" FAQ-gids voor haarverzorging te presenteren. Hier vind je antwoorden op veelvoorkomende vragen en handige tips om jouw haarproblemen zelf op te lossen. Terwijl deze antwoorden je op weg helpen, willen we je eraan herinneren dat ons deskundige team in de salon altijd klaar staat om je verder te helpen. Laten we samen werken aan gezond, glanzend en prachtig haar!

Hoe vaak moet je je haar wassen?

Gemiddeld genomen wassen mensen hun haar twee keer per week. Toch geven onze Keune haarexperts aan dat de beste wasroutine voor iedereen anders is. Dit hangt namelijk af van wat voor haartype en haarkleur je hebt.

Geadviseerde wasroutines voor je haar
Gemiddeld was je je haar dus twee keer per week. Hierbij gebruik je een shampoo en een conditioner. Een shampoo is primair bedoeld om je haar te reinigen en de conditioner voedt je haar. Daarnaast kun je een haarmasker gebruiken voor een extra boost. Lees hier op de Keune website hoe je een haarmasker moet gebruiken.

Hoe vaak moet je krullend haar wassen?

Bij krullend haar adviseren we je gemiddeld één keer per week je haar te wassen met een speciale shampoo voor krullend haar. Bijvoorbeeld de Keune Curl Control producten. Deze producten activeren je krullen en zorgen voor mooi pluisvrij haar. Tip: laat je conditioner of haarmasker een hele nacht in je haar zitten en spoel deze ‘s ochtends pas uit. Gebruik hiervoor de hair plopping methode waarbij je een katoenen shirt om je haar knoopt. Dit geeft je krullen nog meer definitie.

Hoe vaak moet je je haar wassen met zilvershampoo?

Met blond of grijs haar was je je haar gemiddeld één keer per week met een gewone verzorgende shampoo en één keer met een zilvershampoo. Bijv. met de Keune Silver Savior producten. Het voordeel van deze producten is dat ze voedend zijn én een mooie koele kleur behouden zonder dat de haarkleur te koel wordt. Mocht je een extra koel kleurresultaat willen, dan kun je deze producten elke wasbeurt gebruiken.

Hoe vaak moet je je haar wassen als man?

Voor mannen geldt dezelfde frequentie als voor vrouwen. Was gemiddeld twee keer per week je haar. Ook is het voor mannen te adviseren om een shampoo en conditioner te gebruiken bij elke wasbeurt. Bij mannen is het alleen beter om een conditioner te gebruiken die ook de hoofdhuid verzorgt en niet alleen het haar. Keune heeft ook speciaal haarproducten voor mannen.

Hoe kun je minder vaak je haar wassen?

Heb jij het idee dat je haar snel heel vet wordt en je dus vaker moeten wassen? Dan adviseren we je hoofdhuid te trainen om het aantal wasbeurten te verminderen. Waarom je hoofdhuid trainen? Omdat vet haar vaak komt door de talgproductie van je hoofdhuid, die je met te vaak wassen overhoop haalt. Je kunt de hoeveelheid van het wassen van je haar op meerdere manieren verminderen:

 1. Gebruik een droogshampoo
  Gebruik wat vaker Keune droogshampoo en spuit deze op de aanzet van je haar. De formule van de droogshampoo bevat zeoliet dat vettigheid absorbeert en textuur toevoegt aan het haar zonder witte resten achter te laten. Zo kun je dus een wasbeurt uitstellen.
 2. Steek je haar op
  Je kunt je haar ook de laatste dag voor je je haar wast opsteken. Dan is het minder zichtbaar dat je haar vettig is. Neem bijvoorbeeld een kijkje tussen deze easy updo’s voor de zomer.
 3. Was je haar met lauwarm water
  Was je haar met lauwwarm water. Hiermee verminder je de stimulatie van de talgproductie en wordt je haar ook minder snel vet.
Moet je shampoo schuimen voor een goede reiniging?

Volgens de regels moet elke shampoo oppervlakte-actieve stoffen bevatten. Scheikundig uitgelegd zijn deze stoffen verbindingen die oppervlaktespanning tussen twee vloeistoffen verlagen. Deze stoffen zorgen er ook voor dat een shampoo schuimt. Er zijn zogenaamde no-poo shampoos beschikbaar die minder van deze stoffen bevatten. Deze shampoos zijn voornamelijk ontworpen voor afro-haar en zijn minder reinigend dan een normale shampoo.

Moet je shampoo eens in de zoveel tijd afwisselen?

Nee, tenzij de behoefte van jouw haar verandert. In principe kies jij je shampoo uit op de behoefte van jouw haartype. Dit kan alleen in de loop van de tijd veranderen. Als je ouder wordt, kan je haar bijvoorbeeld dunner worden en heb je behoefte aan een shampoo die volume geeft. Heb je je haar gekleurd, dan moet je een shampoo gebruiken die je kleur langer behoudt. Is je haar na een zomerse vakantie met veel zeewater en zwembadwater stug, dan wil je een conditioner of haarmasker die extra voeding geeft. Bekijk dus altijd wat je haar nodig heeft en pas daarop jouw shampoo en conditioner aan.

Is conditioner slecht voor je haar?

Absoluut niet! Tijdens het wassen van je haar zorgt een shampoo ervoor dat je haarschubben open gaan staan. Zo kan de shampoo zijn werking doen en het haar reinigen. Om je haar te voeden en vervolgens weer mooi te sluiten, is een conditioner nodig. Een conditioner beschermt je haar dus alleen maar meer. Gebruik je geen conditioner of haarmasker na het wassen van je haar, dan heb je meer kans op haarbreuk en pluis.

Zijn parabenen, siliconen of sulfaten slecht in je shampoo?

Nee, nee en nee. Alledrie de ingrediënten worden al jaren veilig gebruikt in cosmeticaproducten. Als het slecht voor je was geweest, dan had de Wereld Gezondheidsorganisatie het niet toegelaten. Deze ingrediënten moeten echter wel op de juiste wijze verwerkt worden in de producten. Lees op de Keune website alles over parabenen, sulfaten en siliconen.

Zelf je haar verven of bij de kapper?

De eeuwige vraag! Is het verstandig om zelf je haar te verven of kun je beter naar de kapper? Als haarprofessionals zijn we er geen fan van om thuis je haar te verven. Tenzij je ervaring hebt met professionele kappersproducten. Bijvoorbeeld als je een kappersopleiding hebt gedaan. Ben je geen professional, dan loop je groot risico op een slecht resultaat en haarschade.

Haarkleuring is een vak. Het is een proces waarbij je de juiste formules en kleurtechniek moet gebruiken om een mooi resultaat te krijgen. Daarnaast kan een kapper jou adviseren over welke haarkleur het beste bij je past en hoe je je haar na afloop verzorgt.

Is haarverf bij de kapper beter?

De kwaliteit van professionele haarkleuring bij een kapper is aanzienlijk beter dan een haarverf uit een pakje bij de drogist. Haarverf van een drogisterij is afgestemd op de gemiddelde consument zonder kapperservaring. Deze haarverf moet op elk type haar pakken. Daarom bevat het hogere percentages chemicaliën dan professionele haarverf. Dit kan slecht zijn voor de kwaliteit van je haar.

De kleuring die de kapper kiest, pakt beter op het haar doordat het op jouw haar is afgestemd. Een kapper mixt verschillende kleuren om zo het gewenste resultaat te kunnen verkrijgen.

Het resultaat
Haarverf van de drogist bevat één kleur, maar kan wisselend resultaat geven. Dat is afhankelijk van je huidige haarkleur en de kleur van de haarverf. Daarnaast kan de kleur anders uitpakken bij droog, beschadigd haar. Een kapper kijkt naar je haartype, -kwaliteit en kleur en of al eerdere kleurbehandelingen hebt gehad. Aan de hand hiervan komt hij of zij met een op maat gemaakte kleuring.

Hoe lang blijft haarverf van de kapper zitten?
Haarverf van de drogisterij is van mindere kwaliteit en verdwijnt sneller uit je haren dan professionele haarverf. Een permanente haarkleuring door de kapper blijft erg lang zitten. De kleur vervaagt heel langzaam. Hoe snel dat proces gaat, is afhankelijk van de haarverzorging na de kleuring.

Na verloop van tijd zul je wel uitgroei bij je haarwortels zien. Kappers adviseren om elke 6 tot 8 weken de uitgroei bij te werken. Tip: de balayagetechniek vermindert het zichtbare effect van uitgroei.

Een semi-permanente haarkleuring verdwijnt sneller uit je haar. Deze was je geleidelijk uit je haar.

Krullend haar verven bij de kapper
Gekruld haar is van nature gevoeliger en breekbaarder dan steil haar. Hierdoor moet je goed oppassen met het verven ervan. Lees hier op de Keune website alle do’s & don’ts van het verven van krullend haar. 

Hoe lang duurt je haar verven bij de kapper?

Hoe lang het duurt om je haar te laten verven bij de kapper verschilt erg per haartype en kleurbehandeling. Natuurlijk geldt: hoe langer je haar, hoe langer de kapper bezig is met de kleuring. Maar ook je haarstructuur kan verschil maken. Voor dik haar is er een andere techniek nodig dan voor dun haar. We hebben de meest voorkomende kleurbehandelingen voor je op een rij gezet met daarbij hoeveel tijd het ongeveer kost.

 1. Blonderen
  Ga je je haar blonderen, dan kun je hier gerust een halve tot hele dag voor vrijmaken. Hoe donkerder en langer je haar, hoe langer je in de kappersstoel zit. Zeker wanneer je van heel donker naar heel licht wil, kan het voorkomen dat je meerdere afspraken moet inplannen. Heb je eerdere kleurbehandelingen gehad of rood pigment in je haar en wil je je haar blonderen? Dan heeft dit invloed op het blondeerproces.
 2. Highlights & lowlights
  Het zetten van highlights duurt gemiddeld tussen de 1,5 en 3 uur. Ook dit hangt geheel af van jouw wensen en je haarlengte.
 3. Balayage
  Gemiddeld duurt het 3 tot 5 uur om een balayage in je haar te zetten. Dit kan echter langer duren afhankelijk van je wensen, haarlengte en je haarstructuur.
 4. Van licht naar donker
  Afhankelijk van je haar en het gewenste eindresultaat kan het ongeveer 2,5 tot 3 uur duren.
 5. Uitgroei
  Je uitgroei bijwerken duurt ongeveer 1,5 uur. Het voordeel hier is dat niet je hele haar geverfd hoeft te worden, alleen de wortels. Houd er rekening mee dat je elke 6 tot 8 weken naar de kapper moet om je uitgroei bij te laten werken. 
Moet je je haar wassen voor je het laat verven bij de kapper?

Het is aan te raden om je haar 1 à 2 dagen voor de kleurbehandeling niet te wassen. De natuurlijke oliën op je hoofdhuid beschermen de kwetsbare huid tijdens het verfproces. Mits je veel product in je haar hebt, heeft dit verder geen invloed op het resultaat van de haarkleuring.

Hoe lang je haar niet wassen na het verven?
Na een kleurbehandeling raden we aan je haar bij thuiskomst niet gelijk weer te wassen. Dit kan de kleur sneller doen vervagen en dat is zonde. Wacht hier minimaal 1 à 2 dagen mee. We raden aan je haar 2 keer per week te wassen; krullend haar 1 keer per week.

Om je nieuwe haarkleur zo lang mogelijk mooi te houden, raden we Tinta Color of Color Brillianz shampoo en conditioner aan. Om haarschade door kleuring te herstellen, is onze Blond Savior (voor gebleekt haar) of Bond Fusion Phase Three (voor alle kleurbehandelingen). Gebruik eens per week een masker voor gekleurd haar voor extra hydratatie. Geef geblondeerd haar weer een koele toon met de So Pure Cool shampoo of conditioner.

Hoe is mijn haar van nature beschermd?

Onze haarschacht wordt van nature beschermd door een vetlaagje (de '18-MEA') dat werkt als een schild tegen beschadigingen. Blootstelling aan de elementen en chemische behandelingen kunnen dit vetlaagje echter onherstelbaar beschadigen. Het haar wordt kwetsbaar en zal eerder gaan breken, klitten en pluizen.

Hoe gezond is mijn haar?

Je kunt de conditie van je haar envoudig testen. Pak een streng schoon haar en houd dit in een beker met water. Het haar moet net zijn gewassen en vetvrij zijn. Als het haar blijft drijven, betekent dit dat het gezond is: de 18-MEA (het natuurlijke vetlaagje) is nog intact. Als het haar naar de bodem van de beker zinkt, betekent dit dat het haar poreus is en de 18-MEA is beschadigd.

Waarom verliest mijn haar zijn glans?

Haar glanst alleen als het glad genoeg is om licht te reflecteren. Hoe beter het haar is afgedicht (door het natuurlijke vetlaagje 18-MEA), hoe gladder het is, en hoe beter het licht kan reflecteren en lijkt te glanzen. Als de 18-MEA is beschadigd, sluiten de haarschubben niet meer mooi op elkaar aan en is het haar niet glad. Het kan dan geen licht meer reflecteren en lijkt niet meer te glanzen.

Hoe maak ik mijn haar gezonder?

Wat voor kapsel je ook wilt creëren, het Keune Lumi Coat-assortiment is de perfecte eerste stap. Kies afhankeliik van je haartextuur en haartype voor de Luminous Shine Spray of de Supreme Cream.

De Keune Lumi Coat Luminous Shine Spray versterkt de natuurlijke glans van je haar en beschermt tegen toekomstige beschadigingen: voor een langdurige bescherming die minstens 3* wasbeurten aanhoudt.

Wil je je haar gezonder maken, kies dan voor onze Lumi Coat Supreme Cream. Deze crème heeft een gel-achtige structuur en transformeert zelfs het meest uitdagende haar. De hydraterende formule maakt het haar tot 2x* zo glad en 91%* gezonder. Combineer de crème met een Keune Style-product voor het beste resultaat en creëer zo je eigen look.

*Gebaseerd op tests op beschadigd haar.

Onze behandelingen
Ched chronicles: Jouw journey naar feel-good hair

Ons team, bestaande uit vakkundige stylisten, is altijd op de hoogte van de nieuwste trends, zowel voor dames- als herenkapsels. Daarnaast verwelkomen we ook kinderen in onze kapsalon, waar ze met zorg en expertise worden geknipt.

Zoek je naar een nieuwe haarkleur of wil je graag je uitgroei laten bijwerken? Bij de Ched Kappers bieden we een uitgebreid scala aan kleuropties om je haar te laten verven. Laat je deskundig adviseren voor het beste resultaat!

Jouw haar wordt tot in de puntjes gestyled. Al je wensen zijn bij ons welkom, want we streven ernaar dat je de salon verlaat met een prachtig nieuw kapsel. Onze haarstylisten geven jou het kapsel dat jij verdient

Of je haar nu snakt naar intensieve hydratatie, een verjongende revitalisatie of gewoon een opkikker voor een verfrissende uitstraling nodig heeft, geef het de liefdevolle verzorging die het verdient en laat het weer stralen!

Inspiratie opdoen

Ontdek je nieuwe stijl door te bladeren in ons lookbook en doe zo inspiratie op. Heb je zelf een mooie foto na je behandeling? Stuur die dan in.

Knappe kapsels 

Op deze FAQ-pagina's ontdek je antwoorden op veelgestelde vragen en handige tips om zelf jouw haarproblemen op te lossen.

Keune producten

Als Keune Ambassador salon gebruiken we de beste producten van Keune om ervoor te zorgen dat je kapsel er altijd op zijn best uitziet.

Laat je haar perfect knippen bij Ched Kappers in Rotterdam

Laat je haar perfect knippen bij Ched Kappers in Rotterdam

Plan nu jouw kappersafspraak in!

Onze haarstylisten geven jou het kapsel dat jij verdient! Onze top kappers denken graag met je mee. Maak direct online een afspraak of bel ons op.

Ched Kappers heeft uitstekende beoordelingen op Google ontvangen

Reviews

Fijne salon, vriendelijk ontvangst. Mijn beide meiden geweldig geknipt door Krullen Queen Roshni. Hele fijne prijzen! Verder een modern en schoon salon waar je ook terecht kunt voor heerlijke haarproducten. Ik beveel het zeker aan.

E S Google

E S

2 maanden geleden

Ik kom hier al meer dan 20 jaar. Altijd goed geholpen door vakkundige kapsters. Een lekker bakkie en een gezellig praatje zorgt ervoor dat ik altijd met een fijn gevoel daar naartoe ga en na de knipbeurt zeker met een goed gevoel weer weg ga. Top salon!!!

Theodoros Google

Theodoros

8 maanden geleden

Een aanbevelenswaardige kapperszaak met vakkundig personeel die gezamenlijk in een goede onderlinge verstandhouding ook zorgen voor een prettige sfeer voor alle klanten.

Jan Google

Jan

Een jaar geleden

Ben heel goed geholpen door Kim en Chantal: kleuren, knippen en föhnen. Het was een prettige beleving en ik ben erg blij met het resultaat. Zeker een aanrader!

Danielle Google

Danielle

Een jaar geleden

Erg fijne salon op Zuid. Zowel mijn partner als ik gaan hier naartoe en worden beiden erg goed geholpen door Claire. Zij is erg bedreven in haar vak en knipt en verft echt top. In de salon is alles netjes op orde met goeie communicatie tussen de kappers.

Diewertje Google

Diewertje

Een jaar geleden

Luisteren goed naar de wensen van de klant. Voor een schappelijke prijs wordt er vakwerk geleverd

René Google

René

2 jaar geleden

Uitermate vriendelijk personeel. Knippen alleen op afspraak. Tijden kunnen soms uitlopen, maar men probeert hier dan proactief op te reageren door te bellen of je ook eerder/later kan komen. Ook voor mannen en kinderen. Vlotte en ervaren kapsters die meedenken en hun eerlijke mening geven. 

Rianne Google

Rianne

5 jaar geleden

Ched Kappers Rotterdam Kapsalon logo

Ontdek Ched Kappers - de Keune Ambassador kapsalon op de Kop van Zuid in Rotterdam. Laat je haar professioneel knippen, kleuren en/of stylen door onze getrainde stylisten. Wij zijn ook 's avonds geopend!

Volg Ched Kappers
Openingstijden

Maandag

Gesloten

Dinsdag

09:00 - 17:00

Woensdag

09:00 - 20:00

Donderdag

09:00 - 20:00

Vrijdag

09:00 - 20:00

Zaterdag

08:00 - 14:00

Zondag

Gesloten

Contact

Ched Kappers
Laan op Zuid 974
3071 AC Rotterdam

010 – 486 50 12
chantal@ched.nl

Officieel Keune Ambassador salon
Kapsalon Ched Rotterdam is een officieel Keune Ambassador salon
Aangesloten bij Anko
Logo anko white