Geschiedenis Ched Kappers

Kappers op het Noordereiland: Een terugblik vanaf 1970

Oprichter Ed van den Berg opende in 1970 op 22-jarige leeftijd zijn eigen kapsalon 'Kapsalon Maasbruggen' aan de Sleephellingstraat 20 op het Noordereiland, een eiland waar destijds veel schippers woonden. Velen van hen werden onderdeel van zijn vaste klantenkring.

Pui staand kapsalon Ed van der Berg opening 1981 aan de vd Takstraat 83 Rotterdam Noordereiland

Ed v.d. Berg Haarmode

Na een verhuizing in 1981 naar de Van der Takstraat 83, verliet Ed het Noordereiland en verhuisde hij in 1997 naar het Halfrond op de Kop van Zuid. Daar werd "Ched" geboren, vernoemd naar zijn dochter CHantal en hemzelf, ED. De kapperssalon op het Halfrond werd later gesloten, waarna de focus volledig werd verlegd naar de vestiging aan de Laan op Zuid.

Vader Ed en dochter Chantal samen aan het kappersroer

Vader Ed en dochter Chantal samen aan het kappersroer

Sinds de oprichting in 1970 heeft de kapsalon op Rotterdam Zuid een reputatie opgebouwd met vriendelijke service en kwaliteit. Oprichter Ed van den Berg opende de eerste vestiging op 22-jarige leeftijd, gevolgd door een verhuizing naar een grotere locatie in 1981. Dochter Chantal voegde zich op haar twintigste bij het team en werd mede-eigenaar in 1997. 

Chantal erfde het kappersgen Ched Kappers

Chantal erfde het kappersgen

De naam werd veranderd naar Ched Kappers, wat staat voor CHantal en ED, om hun gezamenlijke inzet te symboliseren. Met tien medewerkers en groeiend klantenbestand openden ze meerdere vestigingen. Uiteindelijk concentreerden ze zich op de vestiging aan de Laan op Zuid, die uitgroeide tot een betrouwbare plek met hoogwaardige dienstverlening. Begin 2020 droeg Ed de kapperszaak geheel over aan zijn dochter Chantal.

Run op kappers uit angst voor volledige lockdow

En daar was het coronavirus (COVID‑19)

In maart 2020 werd het prille eigen ondernemerschap van Chantal onverwacht verstoord door de opkomst van de COVID-19-pandemie. De overheid dwong talloze contactberoepen, waaronder kappers en masseurs, tot een plotselinge sluiting van hun deuren, die aanvankelijk tot 6 april zou duren. Echter, zoals de geschiedenis ons nu heeft geleerd, strekte deze periode van onzekerheid zich uit tot veel langere duur. In deze uitdagende tijden was het een kwestie van slim en veerkrachtig ondernemen. Ched Kappers nam het heft in eigen handen door haar assortiment uit te breiden met producten voor thuisgebruik, zoals haarkleuringen, voorzien van gedetailleerde instructies. Opmerkelijk was ook de onschatbare steun van trouwe klanten die Chantal, de nieuwe drijvende kracht achter Ched, met gulle fooien bedankten.

Bekijk video

142369056 1735474259957304 3601365872159742120 n

#StayHome #StaySafe

Gedurende bijna drie jaar van onzekerheid werd de kapsalon geconfronteerd met wisselende openingstijden, soms open en soms gesloten. Wanneer de salon open mocht zijn, golden strikte voorwaarden zoals handen wassen, verplichte mondkapjes, zelf jassen ophangen en geen koffieservice. Zelfs geen gezellige roddelblaadjes op de leestafel! Gedurende de periode van lockdown is er intensief gewerkt aan het vernieuwen van de kapsalon. Nieuwe meubels werden geïnstalleerd en de hele ruimte kreeg een frisse lik verf. Tegelijkertijd lanceerde Keune de actie 'Support Your Salon', waarbij mensen de mogelijkheid hadden om Ched te steunen door waardebonnen te kopen. Deze waardebonnen konden later worden ingewisseld zodra de salon weer volledig kon draaien, zodat klanten konden genieten van een welverdiende behandeling.

154953933 1761473104024086 7883893823690822037 n

Welkom terug

Chantal heeft de kapsalon aan de Laan op Zuid getransformeerd tot een hypermoderne avondkapper op de bruisende Kop van Zuid. Zowel trouwe klanten, inclusief enkele (inmiddels) gepensioneerde binnenvaartschippers van het Noordereiland bezoeken onze kapsalon. Evenzo ontdekken steeds meer nieuwe bewoners van de eigentijdse appartementen die recentelijk verrezen zijn aan de Laan op Zuid, alsmede enthousiaste bewoners uit de nabijgelegen wijken Katendrecht, Parkstad en Rijnhaven, de reis naar onze salon.

Team gediplomeerde haarstylisten Ched Kappers is vakkundig op de hoogte van de laatste haartrends

Ched's team: Toegewijde haarstylisten

Chantal en haar ervaren team van haarstylisten, die altijd op de hoogte zijn van de nieuwste trends in zowel dames- als herenkapsels, bieden een breed scala aan moderne coupes en tijdloze looks van uitstekende kwaliteit. Zelfs de jongste klanten worden met zorg en expertise behandeld in onze gastvrije salon. Op woensdag tot en met vrijdag verwelkomen we je zelfs tot 20.00 uur, zodat je de volgende dag vol zelfvertrouwen en met een frisse nieuwe look aan de slag kunt. Vertrouw op onze toegewijde haarstylisten, die graag met je samenwerken om het perfecte kapsel te creëren dat bij jou past. Ched Kappers staat voor je klaar, altijd voorop lopend in innovatie en stijl.

Trots Keune Ambassador Ched Kappers Rotterdam Kop van Zuid is Rotterdam

Trots Keune Ambassador salon en ANKO-lid

Sinds 2017 is Ched Kappers een officieel Keune Ambassador Salon. Dit betekent dat we werken met hoogwaardige Keune haarproducten en -technieken. Als Keune Ambassador Salon maken we gebruik van de beste producten en technieken van Keune om ervoor te zorgen dat je kapsel er altijd op zijn best uitziet. Bovendien zijn we trots op ons langdurig lidmaatschap bij de Algemene Nederlandse Kappers Organisatie (ANKO), sinds de oprichting van onze kapsalon.

Kapper Ched Kapperszaak Haarsalon Haarstudio Rotterdam Laan op Zuid

Ched geknipt voor de toekomst

Bij Ched Kappers streven we naar een duurzame toekomst en daarom zijn we verheugd om hoogwaardige haarproducten van Keune te gebruiken. Keune zet zich actief in voor het milieu en onderneemt diverse stappen om haar ecologische impact te minimaliseren. Onze deskundige haarstylisten zorgen ervoor dat je bij ons de ideale uitstraling krijgt, terwijl we tegelijkertijd het welzijn van onze planeet in gedachten houden. Bovendien zijn al onze producten diervriendelijk en wordt er geen dierproeven uitgevoerd, zodat je met een gerust hart kunt genieten van je nieuwe look. Dit alles vormt niet alleen onze huidige inzet, maar ook onze belofte voor nu en in de nabije toekomst, en sluit zo het hoofdstuk 'Geschiedenis' op deze pagina af.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste acties, het laatste nieuws en de trends in haarmode door je in te schrijven op onze nieuwsbrief! Ontvang als eerste onze speciale aanbiedingen rechtstreeks in je inbox. Mis niets en blijf up-to-date!

Inspiratie opdoen

Ontdek je nieuwe stijl door te bladeren in ons lookbook en doe zo inspiratie op. Heb je zelf een mooie foto na je behandeling? Stuur die dan in.

Knappe kapsels 

Op deze FAQ-pagina's ontdek je antwoorden op veelgestelde vragen en handige tips om zelf jouw haarproblemen op te lossen.

Keune producten

Als Keune Ambassador salon gebruiken we de beste producten van Keune om ervoor te zorgen dat je kapsel er altijd op zijn best uitziet.

Ched Kappers Rotterdam Kapsalon logo

Ontdek Ched Kappers - de Keune Ambassador kapsalon op de Kop van Zuid in Rotterdam. Laat je haar professioneel knippen, kleuren en/of stylen door onze getrainde stylisten. Wij zijn ook 's avonds geopend!

Volg Ched Kappers
Openingstijden

Maandag

Gesloten

Dinsdag

09:00 - 17:00

Woensdag

09:00 - 20:00

Donderdag

09:00 - 20:00

Vrijdag

09:00 - 20:00

Zaterdag

08:00 - 14:00

Zondag

Gesloten

Contact

Ched Kappers
Laan op Zuid 974
3071 AC Rotterdam

010 – 486 50 12
chantal@ched.nl

Officieel Keune Ambassador salon
Kapsalon Ched Rotterdam is een officieel Keune Ambassador salon
Aangesloten bij Anko
Logo anko white